Előadás, beszélgetés

2023.05.11. 19:00

Találkozzon a Szabad Föld főszerkesztőjével!

A Szabad Föld hetilap 1945. augusztusában jelent meg először és csodával határos módon még mindig létezik, sőt hetente mintegy 40 ezer olvasó kezébe jut el. Persze indulása számos tulajdonosa volt. A lap főszerkesztőjével Száron találkozhatnak a hétvégén.

BB

Fotó: Pesthy Márton

A Szabad Földet a Magyar Kommunista Párt indította, aztán az évtizedek alatt több tulajdonosváltáson is átesett. A 70-es években a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsa hetilapjaként jelent meg. A rendszerváltás után a hetilap vágyott privatizációs célpont volt, hiszen abban az időben bőven félmillió fölötti példány-számmal jelent meg. A lapot 1990-ben egy Demján Sándor által képviselt kanadai cég vette meg, majd 1999-ben, miután szintén több kézen is átment, a Ringier Kiadó Kft. tulajdonába került. Ma a KESMA tulajdonában van és a vármegyei lapokat is kiadó Mediaworks-höz tartozik. 2019 óra Gajdics Ottó a lap főszerkesztője, aki május 13-án szombaton délben a szári Petőfi Sándor Művelődési Házban tart előadást, amit kötetlen beszélgetés követ. A belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában