Tizenkét órás műszakokban, 18 traktorral és 48 fűkaszával dolgoznak

2023.05.10. 12:45

Száz ember nyírja a füvet Fehérváron, GPS-jel mutatja, milyen sok kilométert futnak a fűnyíró-traktorok

Nincs egyszerű dolga a Városgondnokság parkfenntartási csoportjának, akiknek mintegy négymillió négyzetméternyi területet kell lenyírniuk.

Déri Brenda

Forrás: Székesfehérvár Városgondnoksága

A jó idővel beköszöntével a madarak csicsergése mellett bizony a kellemetlenebb hanghatásokat is el kell viselnünk annak érdekében, hogy gondozott és szép környezetbe léphessünk ki. Ide tartozik a tavasztól őszig tartó fűnyírási szezon is, ami olykor roppant bosszantó tud lenni, ha az ember pihenni vágyna, de ugyanekkor szükségszerű. Akárcsak a legtöbb helyen, így van ez Székesfehérváron is. Mint közösségi oldalukon is írják, több mint 100 parkfenntartó összesen 18 fűnyíró traktorral és 48 fűkaszával dolgozik nap, mint nap azon, hogy végigérjenek a megközelítőleg négy millió négyzetméteren. 

„Az egész városra kiterjedő, előre elkészített ütemterv szerint haladunk, ami szerint három hét alatt végig érünk a városon, de sajnos az eső miatt ez csúszhat. A kollégák megfeszített munkarendben, akár 12 órás műszakokban dolgoznak ezekben a hetekben” – írják bejegyzésük alatt. 

Ami a csapadék miatti csúszást illeti, azzal azért számoltak, mert a lezúduló csapadék nagymértékű fűnövekedést eredményezhet, így akár 15 centiméteresre is megnőhetnek a fűszálak. 

A fűnyíró-traktorokba szerelt GPS-jeladóknak köszönhetően igen jól látható, hogy milyen sok kilométert tesznek meg a gépek, s próbálnak versenyben maradni az egyre csak növő fűvel. 

Ez csak az egyik térkép a traktorok munkáját nyomon követők közül Forrás: Székesfehérvár Városgondnoksága


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában