Újra használhatják az autósok is

2023.05.11. 15:30

Nézze meg videónkon: nagyon szép lett az új híd a Malom-csatorna fölött (videó)

Tulajdonképpen már csak a műszaki átadása van hátra a Malom-csatorna felett átvezető új hídnak, amelynek az oldalát kövekből, kézzel rakta ki egy hozzáértő kőműves.

Házi Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Amint annak idején beszámoltunk róla, tavaly novemberben kezdődött meg a Malom-csatorna felett átvezető híd felújítása. Földi Zoltántól, a körzet önkormányzati képviselőjétől akkor megtudtuk, a kivitelező 150 napot kapott a munka elvégzésére. Ez az időszak nagyjából most járt le, a híd tulajdonképpen készen is van, már csak a műszaki átadása van hátra, amely az önkormányzati képviselő információja szerint a következő héten várható.

- Valóban nagyon szép lett a híd, az oldalának a díszítéséhez, kövekkel történő kirakásához sikerült egy idős, ügyeskezű kőműves találni - tette hozzá a képviselő. A híd átadását követően ismét biztosított lesz a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat, ami jó hír az autósoknak.

Földi Zoltán hozzátette, reményei szerint a híd felújítását követheti a Fürdő sor útburkolatának megújítása, s a Sörház-tér teljes rendezésével jelentősen megszépülhet a környék.

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában