A várható hétvégi eső miatt hétfőn még nem lesz kész az aszfaltozás

2023.05.11. 09:50

Nagyon kell figyelni a Budai-Nagyszombati út találkozásánál: így haladhatunk most (videóval)

Jelenleg a városból kivezető oldalon, egy-egy sávon haladhatnak az autósok a Budai úton, a városhatárt jelző tábla környékén a Nagyszombati és a Budai út kereszteződésének aszfaltozása miatt. Az előzetes terveket sajnos valószínűleg keresztülhúzza az eső, feltehetően nem tudnak a hétvégén aszfaltozni, így az csak hétfőn, kedden folytatódik.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

Kint jártunk a Budai-Nagyszombati út kereszteződésnél, ahol az Alba Aréna építésével összefüggésben megkezdődött az útszakasz újraaszfaltozás. A munkák során váltakozó oldalon, de mindig egy-egy sávban mehetnek majd a járművek, ezért nagyon oda kell majd figyelniük az autósoknak. Jelenleg a városból kifelé vezető oldalra terelték a forgalmat, a városhatár táblán túl kisebbfajta sor is kialakult. Fontos tudni, hogy aki a Nagyszombati úton akarja elhagyni Öreghegyet, az sem tud kihajtani a Budai úti kereszteződésben, őket a Sárosi utcára terelik be a táblák, a Nagyszombati út ezen vége ugyanis teljesen le van jelenleg zárva. Emiatt nem lehet a Budai útról sem lekanyarodni a Nagyszombatira.

Habár a tervek szerint a csütörtökön, megkezdődött aszfaltozást a hétvégén szerették volna befejezni, sajnos a várható csapadékos időjárás miatt módosítani kell az ütemtervet, így a meghirdetett forgalomterelés időszaka is változik.


Amint az önkormányzati kommunikációs központtól megtudtuk, az aszfaltozás május 11-én, csütörtökön és 12-én, pénteken, illetve május 15-én, hétfőn és 16-án, kedden zajlik majd, az időjárás függvényében. Emiatt a hétvégére a forgalmi rendet visszaállítja a kivitelező munkaközi állapotra, a forgalomirányító jelzőlámpa működni fog, lesz lehetőség a kereszteződésben a kanyarodásra és a félpályás átterelés is megszűnik.

A buszmegálló-kimaradás azonban mind az aszfaltozás idején, mind a hétvégi napokon élni fog. Tehát kedden üzemzárásig kell a 22-es számú autóbusszal közlekedőknek ezzel számolniuk. Természetesen, ha az időjárás engedi és az aszfaltozási munka hétfőn elkészül, akkor a korlátozást feloldják. Erről is tájékoztatást adnak majd.

Fotó: Házi Péter / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában