Benyomások az új útról

2023.05.19. 14:00

Mi a véleményük a közlekedőknek az új déli összekötő útról? – utánajártunk

Bizonyára azt már a legtöbb érintett tudja, hogy május 8-án hivatalosan is megnyílt a déli összekötő út, aminek megnyitását mi magunk is a helyszínről tudósítottuk. Majd nem sokkal később elautóztunk arra a délutáni csúcsforgalomban is, hogy lássuk mi a helyzet.

Déri Brenda

Fotó: FMH-Archív / FG

Akkor, az első napon az volt a tapasztalatunk, hogy az autósok zöme még inkább az araszolást választotta és nem igen vette igénybe a déli összekötő utat. Éppen ezért kíváncsiak voltunk, hogy másfél héttel később változott-e valamelyest a helyzet? 

Ahogy láttuk a közösségi médiában is eléggé felkapott téma a déli összekötő út, használata és forgalma. Így felvettük a kapcsolatot az egyik bejegyzés alatti hozzászólóval, Németh Árpáddal, aki nap, mint nap az új összekötő úton közlekedik. Mint mondta, neki eddig pozitív tapasztalatai vannak és 5-10 perc időt nyer akkor, ha használja. Sőt a minap már az egyik navigációs alkalmazás is felajánlotta neki a déli összekötő útvonalát. De úgy gondolja ahhoz, hogy valóban tehermentesítse a belváros, valamint a környező utakat, még idő kell. Kevesen ismerik és sokan inkább a megszokott útvonalakon haladnak, az araszolás és a dugó ellenére is. Annyi azonban biztos, hogy az első napokhoz képest, már nagyobb a forgalom az összekötőn.

Megkérdeztük még Zsihovszky Gábort is, aki ugyan inkább két keréken, kerékpárral szeli a fehérvári utakat, de gyakran gépjárművet vezetve és tömegközlekedést használva is, éppen ezért nagyon fontosnak tartja a közlekedési is szemléletformálást, hogy mit gondol, beváltja-e a déli összekötő út a hozzá fűzött reményeket? 

– Úgy vélem ahhoz még hónapoknak kell eltelnie, hogy elkezdjék használni a közlekedők, hiszen az út léte még nem igen ivódott bele ennyi idő alatt a köztudatba. De emellett még azt is számításba kell venni, hogy sokan vannak, akik nem szeretik a változást és inkább a bedugult, megszokott útvonalakon haladnak – fejtette ki.

Lassan tehát, de egyre több autós használja a déli összekötő utat és hamarosan talán az utak tehermentesülésében is lesz pozitív változás. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában