Szerte a városban pompázik

2023.05.29. 08:00

Könnyen rózsás kedvünk lesz a Rózsaligetben (galéria)

Sárga, piros, hófehér, narancs, lila, rózsaszín, pasztell és élénk, teljesen kinyílt vagy bimbós: egyik pillanatról a másikra minden berózsásodott! Kivirultak a nagyfejű, romantikus hangulatú rózsák szerte a városban, s persze a nevéhez illő módon a Rózsaligetben is.

HBL

Fotó: HBL

Nem kellett az elmúlt hetekben öntözni a rózsákat, megtette azt helyettünk az égbolt, s már látható az eredménye: nem csak a fű növekedik gyorsan - amit sokan rendre észrevételeznek is - hanem a különféle dísznövények is, például a városszerte pompázó rózsabokrok is. Látjuk a lakótelepeken, a Rózsaligetben, az utak mentén, sőt elhagyatott, titkos kertekben, udvarokban is megpillantottuk, ahol emberi kéz nem ért hozzájuk.

A Szedreskerti lakónegyed rózsái tavasszal sem okoznak csalódást az arra járóknak - az ott lakók törődését hálálják meg
Fotó: HBL

Vannak kiskertek, miket a lakók, más helyeket a városgondnokság gondoz. Találkoztunk sajnos olyan egyedekkel is, miket megtámadták a tetvek, s barnásra színezték a levelüket: a beteg részek elsárgultak, vagy elszáradtak. Permetezéssel, sőt "manuális" dörzsöléssel is hatásosan vehetjük fel a harcot a kártevők ellen, ez persze az "ipari" nagyságú rózsaültetvények esetében nem működhet. 

Több bokor kavicságyban virágzik a Szedreskerti "sétányon" Fotó: HBL

Több bokor kavicságyban virágzik, itt bőségesen éri őket napfény is. A képen látható betonnal keretezett részt a városgondnokság gondozza, a kiskertek pompája pedig az ott lakók keze munkáját, gondos odafigyelését, törődését dicséri - tudtuk meg a helyszínen.

A Rózsaliget "szomszédságában" az Ybl lakótelepen is hamar belebotlottunk egy lakóházak ölelte rózsakolóniába. Nem messze, az Eszperantó téri postával szemben található "miniparknál", az autókkal közlekedők is megcsodálhatják, mennyire rózsás hangulat uralkodik Fehérváron. 

A felsorolás nem teljes, várjuk olvasóink fotóit is a rózsaészleléseikről a [email protected]

Az Ybl-postából kilépve, ez a látvány fogadja a városlakókat Fotó: HBL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában