Heteken belül megkezdődik

2023.05.03. 08:00

Indul a Fő tér megújulását célzó projekt Bakonycsernyén

A nagyközség Fő térrel kapcsolatos pályázatához kapcsolódó közbeszerzése az előttünk álló hetekben indul meg. Ha meglesz a kivitelező, több mint 200 millióból újulhat meg a terület.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Hatalmas és rendkívül hosszú település Bakonycsernye, sok utcával, közösségi térrel, sportcélú területekkel és épületekkel, de még sincs egy hely, amit Fő térnek lehetne hívni. Most azonban egy pályázatnak, és az abból kapott 200,28 millió forintnak köszönhetően megvalósulhat ez a régi nagy terv. A projekt célja a Bakonycsernye nagyközség központjának funkcióbővítő fejlesztése, a községháza melletti, hozzávetőlegesen a település földrajzi középpontjában elhelyezkedő tér megújításával.

– A településünk célja, hogy a község központjában egy valódi multifunkciós zöld közösségi teret lehessen kialakítani, melyen, illetve melynek közelében több szolgáltatás, közszolgáltatás is hozzáférhető. A tér közelében - néhány száz méteren belül - posta, közösségi közlekedési megálló és számos egyéb szolgáltató is található, így a beruházás helyszíne alkalmas a projekt megvalósítására – tudtuk meg Turi Balázstól.

A polgármester beszélt más településközpontot érintő fejlesztésekről is:

– Kulcsprojektnek tekinthető az új egészségház építése, a Fő tér kialakítását célzó zöld- és közlekedő felületek, illetve parkolók létrejötte, melyek mind a településközponti funkciókat, mind az egészségügyi fejlesztéshez kapcsolódó lakossági igényeket képesek lesznek kiszolgálni – bizakodott a nagyközség vezetője.

A műszaki tartalomról annyit tudtunk meg, hogy a beruházás során, a szükséges előkészítési-bontási munkálatokat követően, zöldinfrastruktúra-fejlesztésre, út, parkoló és közösségi tér építésére kerül sor. Ennek része lesz a közösségi tér az okos padokkal, szelektív hulladékgyűjtő edényekkel, kerékpártárolókkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában