Madártávlatból

2023.05.11. 20:00

Így néz ki a magasból a kórház épülő új tömbje: felmásztunk a darura (videó)

Egy, a járókelők számára teljesen szokatlan szögből mutatjuk most meg a Szent György Kórház épülő új szárnyát.

Házi Péter

Egy egészen más nézőpontból...

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az új tömb leendő építőelemeit mozgató darura felmászva egy merőben új nézőpontból látható, hogyan „nő ki” a földből az új épület: van, ahol még csak a nemrég elkészült betonalap látszik, más irányba nézve azonban már nőnek ki a földből a tartószerkezet elemei, láthatóan alakul az elkészültekor 6 ezer négyzetméteressé váló épület földszintje, ahol az infektológiai osztály kap majd helyet. Az első emeletre kerül a pulmonológiai osztály, a második emeleten pedig az onkológia. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

Amint azt a Magyar Építők honlapja is megírta korábban, az épületben emeletenként szeparálják majd el a különböző profilokat, és igen modern, mindössze 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, amelyekhez minden esetben tartozik majd saját vizesblokk is.

 Ezen felül a projekt része a közel 1000 négyzetméteres, régi összekötő folyosó felújítása is, így a felújított függőhíd közvetlenül összekapcsolja a sürgősségi ellátó egységet a diagnosztikai tömbbel, ezáltal rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

 Amint arról a feol beszámolt, a készültség jelenleg 17 százalékon áll. A tervek szerint 2024 második negyedévére készül el a sokak által várt új kórházi épület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában