Ismerkedés a növény- és állatvilággal

2023.05.10. 17:30

Hullott agancsot is kerestek a gyerekek a Pákozdi Pagonyban, a vadászkamara Madarak és fák napján

A Pákozdi Pagonyban fogadott 150 gyereket szerdán a vadászkamara. A Madarak és fák napja alkalmából ismerkedhettek a helyi növény- és állatvilággal az iskolások.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fejér vármegyei területi szervezete 2019 óta nagy figyelmet fordít az ifjúságnevelésre, szemléletformálásra, a természet értékeinek megismertetése és megóvása terén. Az idei évben két fő programot is szerveztek e téma köré építve – árulta el a feol.hu-nak Pechtol Lajos, a szervezet főtitkára a Madarak és fák napján, melyet a Pákozdi Pagonyban rendeznek szerdán és csütörtökön.

- A Föld napját Csákberényben tartottuk, május 10-én, azaz ma és holnap pedig a Madarak és fák napját tartjuk a Pákozdi Pagonyban, ahol közel 150, harmadik és negyedik osztályos tanuló vesz részt programjainkon. A diákok Sárbogárd, Sárkeresztúr, Velence és Kápolnásnyék iskoláiból érkeztek hozzánk.

Hat állomáson ismerkedhetnek meg a gyerekek a Pákozdi Pagonyban élő állatokkal. A bemutatókon, előadásokon madárfajokat, madárhangokat ismerhetnek fel, de a vadászkutyák munkájáról is mesélnek a szakemberek a gyerekeknek.  Nagy élmény a hullott agancs keresése, illetve az arborétum pompásan virágzó növényeinek megismerése.

- Célunk, hogy a felnövő generáció minél közelebb kerüljön a természethez, állatvilághoz, s olyan, a természet iránt felelősséget érző felnőtté váljon, akinek fontos  a természetvédelem – tette hozzá a főtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában