Két kerékkel a tó körül

2023.05.23. 07:00

Gumicsizmát elő! – vizesárokká vált a kerékpárút egy szakasza

A napsütötte időjárás beköszöntével egyre többen pattannak két kerékre, s indulnak el a Velencei-tó irányába. Aki így dönt, az most nehezített pályán tekerhet.

Héjj Vivien

Fotó: Pexels

Habár a napokban már igazi nyári időt üdvözölhettünk, az elmúlt hetek esőzései bizony még nem múltak el nyomtalanul. Ennek ékes bizonyítéka a Velencei-tó megkerülését szolgáló kerékpárút egy szakasza is.

A megyeszékhelyről indulva, Kisfaludot is elhagyva két út áll a biciklisek előtt: aki egyenesen folytatja útját, az Pákozd irányából, aki jobbra fordul Dinnyés felől közelítheti meg a tavat. Nos, aki az utóbbi irányt választja arra nehezített terep vár: az M7 autópálya alatt húzódó kerékpárútszakasz ugyanis az elmúlt hetekben lezúduló extrém csapadékmennyiség következményeként jelenleg is víz alatt van.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kerékpárról leszállva nagyjából térdig ér a víz az ominózus szakaszon, míg biciklin ülve – és tekerve – ideális esetben „csak” bokáig lesznek vizesek a szabadtéri sport örömeit élvezők. Tapasztalataink szerint voltak, akik mezítláb, a kerékpárt áttolva igyekeztek átevickélni a sztráda alatt, míg mások, dacolva az extrém vízmennyiséggel, egész egyszerűen vízibicikli üzemmódba váltottak, s áttekertek a vizesárkon.

Az extrém körülményre egy, a kerékpárutat eltorlaszoló betontömb is figyelmeztet, ám a gyakorlati tapasztalt azt mutatja, saját felelősségükre sokan bevállalják a nehezített pályát. Érdemes óvatosnak lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában