Énekszó napnyugta után is

2023.05.10. 13:51

Fülemülék éjszakája a Sóstón

Május 10-én, szerdán a madarak és fák napja alkalmából a természetbe invitálják az érdeklődőket, méghozzá Székesfehérvárra, a Sóstóra.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

A különleges esemény este 19 órakor kezdődik, melynek oka nem más, mint a fülemülék énekhangjának meghallgatása, hiszen ezek az apró madarak éjjel is csicseregnek. 

„A fülemüle a világ egyik legszebb énekhangú madara. További különlegessége, hogy a hímek nem csak napközben, de a költési időszak első felében egész éjszaka énekelnek, s mivel ez a sűrű bokrosokban költő, jellegtelen, olajbarna színű, vöröses farkú madár a belvárosokban is megtelepszik, rengeteg ember találkozhat velük” – írják az esemény alatti felhívásban a szervezők.

Az esti túra találkozó helyszíne a Sóstó Zöld-tanyája, itt gyülekezhetnek a látogatók pontban 19 órakor, majd rövid túrát tesznek a természetvédelmi terület ösvényein, mindeközben pedig jól hallgatóznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában