Megkérdeztük, miért kellett újra felásni az utcát

2023.05.31. 15:30

Félpályás útlezárás van érvényben, június végére fejeződhet be a Zrínyi utca helyreállítása

A tavalyi szennyvízvezeték felújítás után idén év elején megsüllyedt a visszajavított aszfalt, amit februárban felbontottak, hogy legyen ideje tömörödnie az altalajnak. Most viszont ismét markolók jelentek meg a területen, félpályás útlezárásra kell számítani! Vajon meddig tart még itt a "tortúra"?

Házi Péter

Ismét markolók jelentek meg a területen, félpályás útlezárásra kell számítani!

Fotó: Házi Péter / FMH

Amint arról már többször írtunk, a Budai úti Interspar mellett, a Zrínyi utca közel 400 méteres szakaszán önkormányzati forrásból még tavaly elvégezték a szennyvíz-gerincvezeték cseréjét, azt követően pedig úgynevezett sávos úthelyreállítást is végeztek. Később a visszajavított aszfalt megsüllyedt, így végül azt idén februárban felbontották. Amint akkor az önkormányzat szakembereitől megtudtuk, sajnos olyan rossz minőségű ezen a területen az altalaj, hogy a szokásosnál jóval több időt kell hagyni a pályaszerkezet tömörödésére a helyreállítás előtt, hogy ezáltal elkerülhető legyen a későbbi megsüllyedés.

Valóban, az elmúlt hónapokban a döngölt kavicsréteg bizonyos pontokon teljesen hepehupássá vált, volt, hogy a megsüllyedt részeket ismét kaviccsal, sóderrel töltötték fel, hogy az autósok tudjanak itt közlekedni. Kedden és szerdán aztán újra megjelentek a Zrínyi utca Budai út felé eső végén a munkagépek és több helyen kiásták a talajt. Emiatt szerdán délelőtt az Interspar felé igyekvők az áruház mögötti úton tudtak bejutni a parkolóba. Megkérdeztük az önkormányzatot, milyen munka zajlik itt, s az várhatóan meddig tart.

A gyorsan megérkezett válasz szerint sajnos a területen lévő rossz minőségű altalaj miatt indokolt és muszáj volt konszolidációs időt hagyni, hogy tömörödjön a helyreállítás előtt, és ezáltal elkerülhető legyen egy későbbi megsüllyedés. Most azonban megkezdődhetett a Zrínyi utca Interspar melletti szakaszának helyreállítása. Az előkészítő munkák folynak most, majd az aszfaltozás következik. Az időjárás függvényében várhatóan június végére fejeződik be az úthelyreállítás.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a remények szerint a nyár közepére újra szép és legfőképpen egyenletes aszfaltot kap ennek a szakasznak mindkét iránya, s az utat újra teljes szélességében használhatják majd az autósok. Addig pedig ismét nem árt itt az óvatosság és a türelem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában