Partnerség a modern Európában

2023.05.22. 15:15

Fehérvári delegáció látogatott lengyelországi testvérvárosunkba

Lehrner Zsolt alpolgármester vezetésével fehérvári delegáció látogatott lengyelországi testvérvárosunkba, Opoléba. A tizenhat fős csapat városunk legszerteágazóbb területeit és korosztályait képviselte a „Partnerség a modern Európában – visszatekintés és új látószög” elnevezésű uniós projektnapokon.

ÖKK

Fotó: ÖKK

A delegáció workshopok, viták keretében tanácskozott lengyel, litván, német és cseh résztvevőkkel a hosszú múltra visszatekintő testvérvárosi együttműködésekről, partnerségről, de igyekeztek új kapcsolatokat teremteni, és városunk jó hírnevét erősíteni.

A programok során a küldöttség megkoszorúzta az Opole belvárosában felállított fehérvári ’56-os emlékoszlopot, mely hazánk jellegzetes kulturális és történelmi szimbólumait jeleníti meg, emellett Opole polgármestere is fogadta a Városházán a testvérvárosok delegációinak képviselőit. A csoportoknak a látogatás során lehetőségük volt megismerkedni Opole nevezetességeivel is. Európa hat városából közel száz részvevő töltött együtt három napot a barátság jegyében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában