Frissen Fejérből

2023.05.30. 08:39

Egymás után fogják a szép pontyokat

Az elmúlt szűk két hétben továbbra is étvágyánál volt a ponty a Velencei-tavon, így a horgászok többségének továbbra sem lehetett panasza a fogási lehetőségekre. Partról és csónakból egyaránt szép eredmények, halfogások születtek.

Tihanyi Tamás

Partról és csónakból egyformán jó eséllyel lehet próbálkozni a Velencei-tónál

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A legutóbbi napokban egy-egy horgászat alkalmával többen is 5-10 darab méretesebb pontyot szákoltak, a legalább 1-2 példány e halfajból még többeknek összejött. A Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének összegzése szerint a még kifogható méret feletti pontyok mellett jól esznek a kisebb pontyok és a kárászok is, miközben egy szerencsés horgásznak sikerült 10 kilósnál nagyobb amurt zsákmányolnia. 

Még mindig nagy szükség volna a csapadékra, mielőtt beköszönt az igazi kánikula, különben ismét eltűnik a víz a Szúnyog-sziget csónakkikötőjéből
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap 

Ragadozók fogásáról nem érkezett hír, igaz, a tóhoz érkezők közül szinte senki sem próbálkozott a horgászatukkal, miközben a vízben élő táplálékhal mennyisége továbbra is jelentős. A vízállás még viszonylag tartja magát, de nagyon kellene a további eső ahhoz, hogy ne következzék be a tavalyihoz hasonló, súlyos mértékű vízszintcsökkenés a legmelegebb hónapokban. A Velencei-tó vízállása hétfőn késő este az agárdi vízmércénél 106 centiméter volt – legalább 30-40 centivel többre volna szükség ebben az időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában