Frissen Fejérből

2023.05.02. 13:37

Egy nap alatt több mint 37 ezer járművet ellenőriztek a rendőrök Fejér megyében

Miután a rendőrség javaslatokat kért a lakosságtól az ellenőrzési pontokra, több helyen meg is jelentek, hogy sebességet mérjenek.

Szanyi-Nagy Judit

A Speedmarathon országos szintű megmozdulás

Forrás: Rákóczy Ádám / Kisalföld (illusztráció)

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez már nem először csatlakozott a magyar rendőrség. Legutóbb április 21-én tett így, s az úgynevezett Speedmarathon keretében egy teljes napon keresztül, vagyis április 22-én 6 óráig bezárólag sebességellenőrzést tartottak. 

Hazánkban a közúti balesetek első számú oka az abszolút és a relatív sebességtúllépés – szögezte le lapunknak küldött válaszában a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság, rámutatva ezzel az ilyen fajta akciók figyelemfelhívó szerepére is.

Az április végi tapasztalatokról pedig statisztikát is mutattak nekünk. Eszerint Fejérben 36 rendőr részvételével, 63 helyszínen mértek sebességet. Ez idő alatt 37 ezer 661 járművet ellenőriztek, s összesen 330 sebességtúllépést mértek. A megállítás nélküli sebességtúllépések száma 302 volt. Egyéb jogsértések miatt – ezek részleteire nem tértek ki a válaszban – 14 rendőri intézkedés történt. Kirívó esetről Fejérben szerencsére nem készült feljegyzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában