Drasztikus árnövekedés

2023.05.16. 09:00

Csökkentett műszaki tartalommal kellett újratervezni a pusztaszabolcsi bölcsődét

A megemelkedett építőipari árak miatt úgy tűnik, az elnyert pályázati forrás már nem biztosít megfelelő anyagi fedezetet a pusztaszabolcsi bölcsőde felépítéséhez. A megoldást a műszaki tartalom csökkentése jelentheti.

Héjj Vivien

A kivitelezés már zajlik, a tervek hamarosan valósággá válnak

Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet közösségi oldala

A város önkormányzata még 2022-ben, a Bölcsődei fejlesztési program keretein belül nyert bruttó 336 millió forint összeget új bölcsőde építésére. A tervek és a szükséges engedélyek elkészülte után Pusztaszabolcs önkormányzata idén februárban írta ki az intézmény építésére vonatkozó közbeszerzési eljárást.

Habár az ajánlattételi felhívásra reagálva nyolc gazdasági szereplő nyújtott be árajánlatot, az eljárás mégis – az ajánlatok bírálata és értékelése nélkül – eredménytelenül zárult. Ennek oka, hogy az elnyert pályázati forrás nettó értéke 261,2 millió forint, azonban a beérkezett legolcsóbb ajánlat is 341 millió forintról szól, ami mintegy 30 százalékkal meghaladja a város anyagi lehetőségeit.

Pusztaszabolcs idei évi költségvetése nem biztosít további fedezetet a megemelkedett költségekre, ezért az önkormányzatnak más lehetőségekhez kellett nyúlnia. A városvezetés a tervezőkkel és a bevont szakemberekkel együttműködve a műszaki tartalom csökkentésével igyekszik megoldani az anyagiakban rejlő problémát. Az új tervek immáron elkészültek, s hamarosan egy újabb közbeszerzési eljárás adhat zöld lámpát a projektnek. A város polgármestere, Simonné Zsuffa Erzsébet a beruházás kapcsán közösségi oldalán kiemelte, reményeik szerint nyáron megkezdődhet az építkezés, és a város legkisebbjei hamarosan birtokba vehetik új birodalmukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában