Megemlékezés

2023.05.10. 09:30

Csendes koszorúzásokkal emlékeztek Fehérváron a második világháború áldozataira

A világégés európai befejezésére emlékeztek kedden délelőtt, az Európa-nap alkalmából, többek között a Béke téren, a Szentlélek katonatemetőben és a Városház téren is.

Hajdú Marianna

Forrás: ÖKK

Európában ezen a napon, 1945. május 9-én ért véget a második világháború és szintén ezen a napon tartjuk az európai egység ünnepét, az Európa-napot.  A székesfehérvári megemlékezések délelőtt a Béke téren lévő orosz katonai temetőben kezdődtek meg, ahol Molnár Tamás önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke koszorúzott. 

Mészáros Attila alpolgármester és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, magánszemélyek mellett, a Szentlélek katonatemetőben emlékeztek meg a második világégés áldozatairól. Végül a Városház téri II. világháborús félharang emlékműnél Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Cser-Palkovics András polgármester és Szabó-Bakos Györgyné, a Belváros önkormányzati képviselője helyezték el közösen a megemlékezés virágait, ahol részt vett még Ráczné Földi Judit országgyűlési képviselő, Fazakas Attila, Márton Roland, Pintérné Varga Anna Mária és Rédei Norbert önkormányzati képviselők, továbbá Lévai Miklós, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában