Az életet védik az új sebességhatárokkal

2023.05.18. 08:00

Betelt a pohár Daruszentmiklóson: kiakadtak a száguldozók miatt!

A közlekedési szabályok betartatása a rendőrség feladata, de az önkormányzatok is hozzá tudnak járulni az utak biztonságához. Ennek egyik ékes bizonyítéka a daruszentmiklósi eset, ahol helyi rendeletben korlátozzák a sebességet az önkormányzati tulajdonú utakon.

Kecskés Zoltán

Az elmúlt időszakban számos lakossági panasz érkezett a helyi önkormányzathoz a gyorshajtók miatt.

Fotó: FG/Archív

„Az elmúlt időszakban számos lakossági panasz, bejelentés érkezett a helyi önkormányzathoz a település közútjait érintő nagy sebességű közlekedés miatt" – olvasható a település Facebook-oldalára feltöltött felhívásban. Éppen ezért a képviselő-testület határozott lépésre szánta el magát a közlekedés, a lakosság életének védelme érdekében: a jogaival élve a maga módján lép fel a gyorshajtók ellen. 

A képviselő-testület döntése értelmében a belterületi, önkormányzati tulajdonú utakon 30 km/óra a megengedett, akárcsak a Durda utca iskolához vezető külterületi részén, valamint a köztemető megközelítését szolgáló úton. A Durda utca szántóföldek közötti külterületi részén 50 km/órára korlátozták. A rendelkezés nem érinti a Fő utcát és a Fehérvári utcát, mivel ezek országos közutak, a magyar állam tulajdonában állnak. Itt továbbra is 50 km/óra a sebességhatár.  

Daruszentmiklós igyekszik megvédeni a belterületi útjait.
Forrás: Önkormányzat

A lakossági tájékoztatóban kitérnek arra is, hogy a bevezetett új közlekedési szabályokat elrendelő közúti táblák kihelyezése folyamatosan zajlik, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság értesítése megtörtént. Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy a sebességhatárt a rendőrség fokozottan ellenőrizni fogja! A poszt alatti reagálások szinte teljes egészében támogatják az önkormányzat ebbéli fellépését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában