Mocsári teknőst mentett a Sóstó Vadvédelmi Központ

2023.05.12. 07:00

Áthajtott egy autó egy mocsári teknősön

Hihetetlen, hogy mekkora védelmet biztosított annak a mocsári teknősnek a páncélja, akin nemrég vélhetően áthajtott egy autó.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nem mindennapi esetről a Sóstó Vadvédelmi Központ közösségi oldalán számolt be és, mint írják nagy szerencséje volt a mocsári teknősnek, hiszen páncélja olyan erősnek bizonyult, hogy kibírta egy autó súlyát. Ez pedig alapvetően is minimum 1200 kilogrammot jelent, körülbelül ekkora az össztömege egy kisebb személyautónak és a páncél ugyan valóban kibírta ezt a súlyt, de azért sérülések keletkeztek rajta. 

„A csúnya nyílt sérülést nem volt egyszerű helyreállítani, de sikerült óvatosan összeilleszteni a károsodott részeket. Ezt követően speciális epoxi gyanta bevonatot kapott a páncél sérült felülete. Ezzel a módszerrel tavaly sikeresen rehabilitáltunk már egy másik egyedet” – részletezte internetes oldalán a központ. Ami pedig a teljes felépülést illeti, arra nagy esély van, mivel csak csak egy kisebb hajszálrepedést állapítottak meg a teknős farokcsontján, aki ellátását követően nem sokkal már napozott és úszkált.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában