Virágosítás

2023.05.20. 09:00

Adományozzon növényt a település szebbé tételéhez!

Tordas önkormányzata május elején felhívást tett közzé, amelyben arra kérte a lakosokat, járuljanak hozzá adományaikkal a település szebbé tételéhez. Az elsők már meg is érkeztek.

BB

Forrás: Pexels.com

Mielőtt bárki félreértené: nem pénzt kértek, hanem évelő növényeket, virágokat. Az elmúlt években számos új helyen létesítettek a községben virágágyásokat, raktak ki kőládákat és balkonládákat a település virágosítására. Az ezekbe ültetett egynyári növények száma tavaly elérte a 725 darabot. Idén is szeretnék tovább növelni a virágos területek, utcák számát a településen, azonban – a Virágos Magyarország programból levont tanulságok alapján – és a fenntarthatóság jegyében az önkormányzatnál úgy döntöttek, megpróbálják az egynyári virágokat évelőkre cserélni. Ehhez kérték és kérik a továbbiakban is a lakosság segítségét. Tavaly is volt már példa arra, hogy egy-egy tordasi család virágot ajánlott fel az önkormányzatnak, amik ki is lettek ültetve közterületekre és a hónap elején közzétett kérésre is érkeztek már növények. 

Szívesen fogadják azonban ezután is a kertekben feleslegessé vált növényeket, így évelő virágokat, talajtakaró és kisebb cserjéket, virághagymákat, rizómákat, gumókat. A növényeket a [email protected] e-mail címen, vagy a +36-30-7440749-es telefonszámon történt előzetes egyeztetés után fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában