Milyen furcsa az élet

2023.05.27. 18:00

A nigériai nemes, akit magyar diplomataként küldtek a Boko Haram terrorszervezet által fenyegetett Nigériába

Milyen furcsa az élet, egy jogot végzett fickó dögunalmas életet szeretett volna élni, de egy fehérvári vagány azt mondta neki: – Ne bolondozz! Gyere inkább vitorlázni, abban legalább fantáziát találsz!

Nagy Zoltán Péter

Íme Nigéria frissen megválasztott nemese, Kondricz Péter, aki barátságot kötött egy általunk ismeretlen világgal

Fotó: Kondricz Péter

Gál József volt a fehérvári vagány, aki a találkozásukkor vitorlással már háromszor megkerülte a Földet. Mi Fejér megyeiek és kicsit korosabbak emlékszünk a Szent Jupát-akcióra, majd az Equatorra. Gál és a jog nemzetközi mestere Kondricz Péter belevágtak egy Afrika körüli vitorlásversenybe. Sok lét és energiát nyomtak ebbe a nagyon izgalmas feladatba, de az élet felülírta a versenyt, mert „rájuk köszönt” az Arab tavasz nevű horror. Az új egyiptomi elnök széttépte a vitorlásokkal kötött szerződést, és szinte szó szerint ott álltak Afrika partjainál, ám ekkor nyitott a Magyar Kormány kelet és dél felé (2013–2014), és a külügy odaszólt Kondricznak: – Ledobunk téged Lagosban, aztán attaséként csinálj bizniszt, s jelentsd pár hetente, milyen magyar vállalkozásokat hoztál helyzetbe Nigériában!

Kondricz Pétert oda küldték, ahol a világ legveszedelmesebb terrorszervezete működik, a Boko Haram, akik mindenkit megölnek, még magukat is. Nem volt rózsás a helyzet, de a Jóisten hősünk mellé állt, olyannyira, hogy a nigériai nemesek maguk közé valónak avatták, és ezer kalandot sikerült túlélnie. És ha már életben maradt, megírta könyveit Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén és A szerelem a Boko Haram árnyékában címekkel.

E sorok megjelenésekor éppen Nigériába utazott Kondricz Péter, és vitt magával egy szabadbattyáni vállalkozót, Varga Zsoltot, a LogSol Kft. alapítóját, hogy valamilyen üzlet lehetőségét kínálja neki. Jó Fejér megyeiként szurkolunk, hogy biznisz is legyen, és épen jöjjenek haza, hátha nyílik lehetőség arra, hogy Fejérben is megismerkedhessenek az olvasók a nem mindennapi egyéniséggel és annak izgalmas útinaplójával.

feol.hu munkatársai mindent elkövetnek, hogy mihamarabb sikerüljön találkozót szervezni Kondricz Péterrel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában