Köztisztaság és környezetvédelem

2023.05.29. 15:30

A házak előtti közterületen is vannak kötelező feladatok

Tordas és Kajászó önkormányzata is felhívta a napokban a lakosság figyelmét a lakóházak előtti közterületek, járdák és zöldterületek karbantartására, gondozására.

Borsányi Bea

Forrás: Pexels.com

„Az utóbbi időben sajnos egyre több helyen fordul elő, hogy a lakóházak előtti közterület és járda gondozatlan, nem egy esetben kerül kihelyezésre zöldhulladék, építési hulladék vagy építőanyag a házak elé” – olvasható a tordasi önkormányzat honlapján, amelyen a vonatkozó helyi rendeletből is idéznek. Eszerint mindenki köteles gondoskodni az ingatlanja és az úttest közötti közterület rendben tartásáról, a közterületre ültetett növényekről, a járdára és az úttest fölé nyúló ágak és bokrok megfelelő nyeséséről, a ház előtti járdaszakasz melletti nyílt árok és műtárgyainak tisztántartásáról, a csapadékvíz le-és elfolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról, valamint a beépítetlen telekingatlan tisztántartásáról és gyommentesítéséről.

Mindezek elmulasztása – figyelmeztet az önkormányzat - esetén 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható az ingatlantulajdonos. A polgármesteri hivatal munkatársai ettől a héttől kezdődően fokozottan ellenőrizni fogják Tordas közterületeit és a nem megfelelően rendben tartott ingatlanok tulajdonosai felszólítást kapnak.

A kajászói polgármester is arra kéri a falu lakóit, hogy az elmúlt esős időszak után erősen megnőtt füvet nyírják, kaszálják le a házak előtti területeken és ne feledkezzenek meg az árkok karbantartásáról sem! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában