Már az utód is megvan?

2023.04.27. 13:08

Váratlan döntés: felmentették Ruszin-Szendi Romuluszt

Most érkezett a hír, miszerint Novák Katalin köztársasági elnök felmentette Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar főnökét csütörtökön délelőtt. A Magyar Közlönyben (2023. évi 61. szám) megjelent intézkedés a felmentés okaira nem reflektál.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Székesfehérvár már évtizedek óta meghatározó városa a Magyar Honvédségnek. Most is olyan fontos szervezetek vannak itt, amelyek alapvető fontosságúak a Magyar Honvédség életében. Többször mondtuk: Székesfehérvár a Magyar Honvédség fővárosa, ezt komolyan is gondoljuk” – mondta alig egy héttel ezelőtt a leváltott altábornagy a székesfehérvári Városházán tarott sajtótájékoztatón, április 20-án, ahol a feol.hu is jelent volt.  Akkor még nem lehetett érzeni, hogy leváltása a levegőben lenne. Sőt, a Magyar Honvédség parancsnoka a haderőfejlesztésekről, hadi képességekről, a honvédelmi szerkezetátalakításról és a katonákról is meglepő őszinteséggel beszélt a fehérvári sajtósoknak.

A leváltásának híre futótűzként terjedt ma kora délután a sajtóban. A Magyar Közlöny megjelenése után a Honvédelmi Minisztérium is közleményt adott ki, amiből kiderült, hogy Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a haza szolgálatát más területen fogja folytatni. 

Ruszin-Szendi Romulusz és Böröndi Gábor egy képen.  
Forrás: honvedelem.hu

Tudatták azt is: a feladat ellátására a honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy az új vezérkari főnök kiemelt feladata az eddigiek továbbvitelén túl a megkezdett szervezetikultúra-változtatás folytatása és modern, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes Magyar Honvédség kialakítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában