Húsvéti tojásokkal pakolták meg az ottélők

2023.04.07. 09:00

Ünnepi öltözetbe borult egy fa a Tóvárosban

Talán az mindenkinek magától értetődő, hogy mik azok a jellegzetes húsvéti ételek, díszek és szokások, amik szinte minden családot körül vesznek az ünnepek alatt.

Déri Brenda

Bizonyára néhány ottélő műve a tojásfa, szerettek volna ünnepi hangulatot kelteni.

Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik ilyen sokatmondó motívum a hímes tojás, ami nem csak azt a célt szolgálja, hogy a hölgyek locsolás után odaajándékozzák az általuk festett tojást az ifjaknak. Egészen mást is kezdhetünk ezekkel a tojásokkal, no nem persze a főtt, festettekkel, hanem a ’bolti’ utánzatukkal. Ma már rengeteg áruházban, dekorációs boltban lehet kapni, olyan műanyag vagy egyéb összetételű díszes tojásokat, amelyek dekorációul szolgálnak.

Fotós: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Ki a leszedett barkákból készít asztali díszt és azokra helyezi rá, míg más tálba rakja a többi húsvéti dísz mellé és vannak olyanok, akik a kinti faágakra aggatják. Azt hihetnénk, hogy utóbbit inkább azok teszik, akik kertes házban élnek és van az udvarukon, netán a házuk előtt egy arra alkalmas fa, de nem. A városban sétálva az egyik társasház aljában egy díszes, hímes tojással telerakott fára bukkantunk, ami igencsak kitűnt a többi közül. No meg a környezetéből, hiszen egyik oldalról a parkoló autók vették körül, a másikról pedig a több emeletnyi ablak. Mindenesetre kellemes hangulatot kelt, az biztos. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában