Maximális kapacitás

2023.04.16. 12:00

Telt házzal működik a sárosdi bölcsőde

A településen egyre több kisgyermek születik, a szülők igényeit pedig jól mutatja, hogy nagyon rövid idő alatt telt házassá vált a nemrég megnyílt intézmény.

Héjj Vivien

Nagy segítséget jelent a szülőknek a helyben működő bölcsőde

Fotó: Nagy Norbert/FMH-Archív

Még csak alig több, mint négy hónap telt el a hivatalos átadó óta, máris maximális kapacitással működik a sárosdi bölcsőde. Decemberben még arról számoltunk be, az intézmény nyitásakor tizennégy kisgyermek vette birtokba az új, modern épületet. Ám ez a szám már a múlté.

– A 28 férőhelyes bölcsőde az elmúlt egy hónapban telt házas lett. Örülünk neki, hogy sokan éltek a lehetőséggel, és gyermeküket beíratták a bölcsődébe. – fogalmazott Dunkl Gergely, Sárosd polgármestere.

– Amire még büszkék vagyunk a bölcsődével kapcsolatosan, hogy egy teljesen új főzőkonyhát tudtunk megépíteni, és rögtön el is kezdhettük az üzemeltetést. Itt készítjük az óvodásoknak és a bölcsiseknek a nagyon finom ebédet. – tette hozzá.

A mintegy 316,5 millió forintból megvalósult beruházásra már a kezdetekkor nagy igény mutatkozott, ugyanis a nagyjából 3300 lakosú településen egyre több kisgyermek születik. A szülőknek hatalmas segítséget nyújt a bölcsőde abban, hogy gyermeküket napközben biztonságos környezetben tudhassák, s mielőbb visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában