Fejlesztés

2023.04.05. 19:12

Százmilliók a térség támogatására: szerződést írtak alá

Támogatási szerződést írt alá a napokban Iváncsa, Kulcs, Adony önkormányzata és a Fejér Vármegyei Közgyűlés.

HBL

A szerződés aláírásának adonyi pillanata: a képen balról jobbra Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Ronyecz Péter polgármester és Molnár Krisztián a vármegyei közgyűlés elnöke

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldal

- A Fejér Vármegyei Közgyűlés, a Fejér Vármegyei Önkormányzat által nyújtott támogatásokról szóló rendelete alapján 250 millió forint támogatást nyújt Adony Város Önkormányzatának. A támogatási szerződést Ronyecz Péter polgármester úrral ma írtuk alá Adonyban - számolt be az eseményről Molnár Krisztián a vármegyei közgyűlés elnöke Facebook oldalán. - A támogatásból az adonyiak javát szolgáló fejlesztéseket valósít meg a város: parkoló épül a temetőnél, megvalósul a Rózsa utca csatornázása, a Petőfi Sándor utcában járdakorrekciót, a Kápolna sornál pedig útkorrekciót végeznek, eszközbeszerzéssel és közművek kiépítésével fejlesztik a bölcsődét, valamint kiépül a hulladékkezelő központhoz vezető út - közölte.

Jobb Gyula polgármesterrel is támogatási szerződést írtak alá, olvasható ugyanezen a felületen, melynek értelmében a Fejér Vármegyei Közgyűlés, a Fejér Vármegyei Önkormányzat által nyújtott támogatásokról szóló rendelete alapján 50 millió forint működési támogatást nyújt Kulcs Község Önkormányzatának. A támogatást óvodai- és bölcsődei feladatok ellátására, illetve községgazdálkodási és könyvtári szolgáltatások ellátására fordítja a település önkormányzata.

Iváncsa: az aláíráson Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt (jobbra) Fotós: Skobrak Denes / Forrás: Molnár Krisztián Facebook oldal

Iváncsán is aláírták Molnár Tibor polgármesterrel azt a megállapodást, melynek értelmében a Fejér Vármegyei Közgyűlés a Fejér Vármegyei Önkormányzat által nyújtott támogatásokról szóló rendelete alapján több mint 300 millió forint támogatást nyújt Iváncsa Önkormányzatának.

Mint Molnár Krisztián közösségi oldalán olvasható, ennek a mostani támogatásnak kisebbik része működési támogatás, a további 245 millió forintot fejlesztésekre fordítja majd a település: megújul a járda a Virág, a Munkácsy, a Dózsa és Béke utcákban, felújítják a Fő utcán lévő iskolakonyha ebédlőjét és kiszolgálóhelyiségeit, megszépül a Fő utcán lévő Református templom környezete, külterületi utak kerülnek felújításra valamint több pályázathoz a szükséges önerőt is ebből a támogatásból biztosítja a település. 

A sajtónyilvános aláírásokon Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában