50 millió forintot biztosítanak

2023.04.21. 19:30

Segítséget nyújt a rácalmási önkormányzat a lakossági víziközmű beruházásokban

A rácalmási képviselői testület 2023-ra vonatkozóan döntött úgy, hogy támogatással segíti azokat az eseteket, amelyek során egy adott utca lakossága önköltségen vállalja a vezetékes ivóvíz kiépíttetését.

Baráth Eszter

Forrás: FMH archív

Fotó: Pesti Tamás

A város önkormányzata közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot a víziközmű beruházások támogatásával kapcsolatos döntésről. „Az önkormányzat segítséget ajánl a vezetékes ivóvízzel történő ellátáshoz, amennyiben bármely utca lakói úgy döntenek, hogy közös erővel víziközmű beruházásba kezdenek.” – írták közleményükben. A támogatás lehetősége először a Barinai utca esetében merült fel, ahol a lakók vállalták a vezetékes ivóvíz kiépítésének költségeit.

Ezt követően az önkormányzat általános döntést hozott a témában, miszerint 2023-ban bármely utca esetében vállalja a lakossági forrásági forrásból megvalósuló víziközmű fejlesztési beruházások áfa tartalmát. Erre a célra a testület 50 millió forintot biztosít a költségvetés tartalék előirányzatának terhére.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában