Íme egy kedves történet a rendőrökről

2023.04.19. 16:15

Rendőrautó vitte a művésznőt a fehérvári állomásra

Egy kedves rendőr segített abban Kopiás Gabriella fuvola- és énekművésznek, hogy vasárnap, a fehérvári félmaraton miatt "lezárt" belvárosból eljusson az induló vonatjáig, miután a kinézett autóbusz nem érkezett meg. A művésznő ezúton is köszöni az empatikus bánásmódot.

Házi Péter

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Ne tagadja senki, olykor bizony hajlamosak vagyunk a rendőröket csak a rossz dolgokhoz kötni, azokhoz társítani, mint például a bírságolás, vagy éppen egy autóbaleset miatti helyszínelés. A székesfehérvári művész, Kopiás Gabriella mostani kis története viszont ama vasárnapi hűvös reggelhez repít vissza minket el minket, amikor a Fehérvár Félmaraton miatt a "fél város" le volt zárva, s amikor éppen egy kedves rendőr segített a művésznőnek elérnie a vonatot.

"Hozzám nem jutott el az esemény időpontjának híre, talán, mert az algoritmusok csak a kulturális eseményeket jelzik felém, talán mert Fehérváron töltött éveim során futással töltött időm összmennyisége nemigen haladta meg a 20 percet " - vágott bele a közösségi oldalon a történetbe Gabriella, aki az általa kiszemet vonathoz autóbusszal szeretett volna eljutni egy nem éppen távgyalogáshoz tervezett kis cipőcskében. 

A "ménkű" akkor ütött be, amikor Gabriella meglátta, hogy bizony a futóverseny miatt minden le lett zárva. Kétségebesetten odabicegett az első rendőrhöz, "aki kitűnően ráérzett, mi zajlik egy nőben, amikor az bepárásodott szemmel, remegő orrcimpákkal, üveges tekintettel vizslatja a határt, ahol a közelben se busz, se taxi, se járható út nincs, ahol el lehetne jutni a vasútig, pláne nem időben."

A rendőr gyorsan átlátta a helyzetet, itt bizony mentőakcióra van szükség, mégpedig legott. Odakísérte hát a művésznőt a futóverseny miatt a közelben állomásozó rendőrautóhoz, s az abban ülő rendőr azon nyomban elvitte őt a vasútállomásig, így Gabriella kényelmesen elérte a vonatot. Mint mondta, örök háláját szeretné kifejezni a rendőrségnek az emberséges, empatikus bánásmódért, gesztusért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában