Eltűnnek az elhanyagolt, régóta üresen árválkodó teniszpályák is

2023.04.14. 17:00

Óriási lesz a változás: megkezdődött az új élelmiszeráruház építése Öreghegyen

A régi teniszpályák területének rendezésével elindult a fehérvári Pozsonyi úton az új élelmiszerüzlet építésének előkészítése.

Házi Péter

Az arra járók már észrevehették, hogy megkezdődött a terület rendezése

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A régóta elhagyatottan árválkodó öreghegyi, Pozsonyi úti teniszpályák és az egykori Videoton étterem kapcsán tavaly írtunk arról, hogy a területen egy új élelmiszeráruház épülhet. Akkor még úgy tűnt, hogy az építkezés 2022-ben elkezdődhet az egyébként nem az önkormányzat, hanem korábban a Videoton Holding Zrt. által értékesített területen, de végül a fizikai, látható munka most indult meg. Ahogyan a környék lakói is jelezték nekünk, a teniszpályák kerítésének elbontása, az abba belenőtt cserjék, fék eltávolítása megkezdődött s az egykori Videoton étterem mellé is megérkezett már az építkezéshez szükséges alapanyagok egy része.

- Régóta elhanyagolt volt a terület, most viszont nagy átalakulás kezdődik, rendezetté válik a terület, ami a környék lakóinak is javítja az életminőségét. Az ilyen beruházásoknak mindig örülünk – mondta érdeklődésünkre Deák Lajosné Zsuzsanna, a körzet önkormányzati képviselője.  

Fotós: Nagy Norbert / FMH

A láthatóan megkezdődött építkezéssel kapcsolatban írásban megkerestük a boltot építtető Lidl üzletláncot is, ahonnan készséges választ kaptunk telefonon: a részletekről, az építkezés üteméről, illetve arról, hogy mekkora parkoló épül, hogyan lehet majd a boltot megközelíteni, s mekkora lesz annak bevásárlótere, hamarosan, a jövő héten tudnak tájékoztatást adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában