Faramuci helyzet

2023.04.24. 14:30

Nem szedhetnek díjat a nehézgépjárművek behajtásáért Nadapon sem

Nem csak Nadapnak okoz nehézséget a nehézgépjármű forgalom kontrollálása, hiszen az építkezések növekedésével egyenes arányban nő a teherautók száma is a helyi utakon. Nadapon mégis kivették a 7 és fél tonnásokra vonatkozó díjszedési lehetőséget a rendeletből. Merthogy muszáj volt.

S. Töttő Rita

Nadapon, a Közút által kezelt utaknál nincs ilyen tábla, itt haladhat a nehézgépjármű forgalom is, engedély nélkül

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Már évek óta kint van a kisebb nadapi utcáknál a 7 és fél tonnánál nagyobb gépjárművek behajtási tiltását, engedélyhez kötését jelző tábla. Hasonló módon próbálta meg több település is kontrollálni a nehézgépjármű forgalmat, összekötve azzal, hogy díjat szedett be a behajtásért cserébe. Ám minden hasonló módon eljáró település – így Nadap is -, kormányhivatali felszólítást kapott tavaly, hogy töröljék rendeletükből ezt a tételt. Nem szedhették tehát tovább a díjat a behajtásért, a rendeletet pedig éppen ezért most, az április 24-i testületi ülésén módosította is az önkormányzat.

- Faramuci helyzet ez, hiszen noha a táblák kint maradtak, s továbbra is engedélyköteles a nehézgépjárművek behajtása, mégis, ha hajnali 6-kor akar valaki bemenni az érintett utcákba, akkor még nem tud engedélyt kérni, hiszen nincs hivatal – fogalmazta meg a feol.hu megkeresésére Köteles Zoltán polgármester. Viszont – tette hozzá -, lehet, hogy díjat nem szedhetnek, de valamilyen módon mégiscsak szabályozni kell a kérdést. Ezért sem vették le a táblákat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában