A közösség ereje

2023.04.26. 20:00

Mertek nagyot álmodni az SZC I. István diákjai (Videóval)

Raklapból készült pihenősarok, kihelyezett virágok, fényképek és idézetek díszítik a Székesfehérvári SZC I. István Technikum udvarát. A közösségi összefogásból megvalósuló – ahogy a diákok nevezik – kis oázis ötlete az iskola öt diákjának a fejéből pattant ki és nőtte ki magát.

Kecskés Zoltán

A szalagátvágás pillanata: megnyílt a raklapból készült pihenősarok SZC I. István Technikum udvarán.

A szerdai ünnepélyes átadón  maguk az ötletgazdák – Hucskó Csenge, Ballér Gábor, Horváth Nikoletta, Huzina Panna Zoé és Horváth Mátyás – mesélték el, miként lett az álomból megvalósítás: hogyan álltak az iskola diákjai, pedagógusai mellett a szülők és a város is  a jó ügy mellé. Elmondták, hogy az UNICEF Rajtad áll a jövőd! versenyén 300 ezer forintot nyertek a projekt indítására, majd a széles összefogásnak köszönhetően megvalósulhatott az iskolaudvar-rehabilitációja, melynek célja egy élhetőbb, zöldebb, vidámabb közösségi tér kialakítása volt.  

A város részéről Mészáros Attila alpolgármester beszédében megköszönte a diákok és pedagógusok munkáját. Kiemelte azt az összefogást és közös akaratot, amely nélkül ez a csoda nem jöhetett volna létre és arra biztatta a jelenlévő fiatalokat, hogy innovatív ötleteikkel a jövőben is bátran keressék meg a város vezetését! 

A kivitelezés munkafolyamati képekben.
Fotó: Kecskés Zoltán

Ezt követően az alpolgármester az ötletgazdákkal közösen hivatalosan is megnyitotta a pihenősarkot, miközben a megjelent vendégek elolvashatták a kihelyezett házi rendet és a fényképeken keresztül maguk is beláthattak a kivitelezési munkafolyamatokba. 

 

Az új közösségi tér használatára a fenntarthatóság érdekében házi rendet írtak a fiatalok.
Fotó: Kecskés Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában