Marad a napi nyolc járatpár

2023.04.19. 09:32

Jó hír: levélben is megerősítette az államtitkár, nem lesz járatritkítás a szárazréti vasútvonalon

Március elején kapott szárnyra az a hír, miszerint elképzelhető, hogy az esti járatokat megszüntetik a Székesfehérvár-Komárom vasútvonalon. Cser-Palkovics András polgármestert levélben értesítették, így már biztos, hogy nem lesz járatritkítás!

Házi Péter

Hivatalosan is megerősítették, megmarad a napi nyolc járatpár Székesfehérvár és Komárom között

Fotó: Nagy Norbert / FMH-Archív

Közel másfél hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Székesfehérvár-Komárom vasútvonal nevű közösségi csoport információja szerint elképzelhető, hogy csökkentik a vonatok számát az újranyitott Székesfehérvár-Komárom vasútvonalon. A csoport információi szerint a járatok csökkentés elsősorban az esti vonatokat érintette volna. Akkor a MÁV megkeresésünkre reagálva annyit közölt: nem lesz változás az ötös vonalon.
A döntés immár tényleg biztos, ugyanis Székesfehérvár polgármestere még akkor megkereste a döntéshozókat, hogy érdeklődjön arról, mi igaz a felröppent hírekből.
Most pedig arról számolt be közösségi oldalán Cser-Palkovics András, hogy nem lesz járatritkítás a szárazréti vasútvonalon. Mint írta: Tegnap este levél érkezett jó hírrel: Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár úr cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy ritkítanák a napi 8 vonatpárt a Fehérvár-Komárom vonalon. A sajtóértesülések és az Önök felvetései nyomán levélben fordultam a Közlekedési Minisztériumhoz, ezért érkezett most válaszként a jó hír. Bízom abban, hogy egyre többek számára jelent majd jó alternatívát a vasúti közlekedés!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában