Helyszíni pillanatok

2023.04.29. 08:53

Így várták Ferenc pápát a Rózsák terén (videó)

Az esős idő ellenére is tömegek várakoznak a Szentatyára.

feol.hu

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amint arról portálunk élő közvetítésében is olvashatnak, a katolikus egyházfő szombat délelőtt magánlátogatáson vesz részt a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban, ahonnan átmegy a Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomba, ahol rászorultakkal, menekültekkel és karitatív szervezetek munkatársaival találkozik szombaton.

Helyszíni tudósítónktól megtudtuk, hogy a 9 órakor kezdődő felvezető programok után a Szentyatya fogadására 10:15-kor kerül sor, mely Spányi Antal megyés püspök, a Katolikus Karitász elnökének köszöntőjével kezdődik. Ezt követően Ferenc pápa beszél a jelen levőkhöz. A tervek szerint a szentatyát egy menekült család is köszönti majd, ők rövid műsorral is készülnek, emellett többen is tanúságot tesznek a hitükről Ferenc pápa előtt. 

9:10

Folyamatosan érkeznek a zarándokok, telik a tér.

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen szentmise nem lesz, de közös imádság, liturgikus és dicsőítő éneklés igen, és a hívek a végén pápai áldást kapnak. 

9:33

Spányi Antal köszönti a téren megjelenteket.

Spányi Antal megyés püspök köszönti a híveket
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

10:05

Sikerült lencsevégre kapnunk több Fejér vármegyei személyt is az eseményen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában