Rágcsálóirtás

2023.04.18. 15:00

Figyelem, kezdődik a rágcsálóirtás Fehérváron, az irtószer emberre, állatra is veszélyes lehet!

Április 19-én, azaz szerdán kezdődik a rágcsálóirtás Székesfehérváron. Az irtószer véralvadásgátló anyagot tartalmaz, ami lenyelve veszélyes lehet négylábú kedvenceinkre, és ránk, emberekre is!

Házi Péter

Fotó: Fehér Gábor/ FMH-Archív

Holnap kezdik el azoknak a figyelmeztető felirattal ellátott dobozoknak a kihelyezését a Székesfehérvár területén lévő nagyobb vízfolyások és vízelvezető árkok mentén, amelyekben irtószer található, s céljuk a rágcsálóirtás. Amint az önkormányzati kommunikációs központ közleményében felhívta a figyelmet, az irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere a Konakion injekció (K1vitamin), annak beadását kizárólag orvos végezheti.

Az irtószert tehát holnaptól kezdik kihelyezni, majd a dobozokat május 20-ig visszaszedik.

A Városgondnokság felhívta a figyelmet, hogy a rágcsálóirtás sikere és saját egészségünk védelme érdekében a kihelyezett irtószeres dobozokat senki ne érintse meg, és a vízfolyások mellett a kutyatulajdonosok sétáltatás közben legyenek nagyon körültekintőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában