Egy éves a látogatóközpont

2023.04.16. 10:00

Első születésnapját tartja a Sóstó Vadvédelmi Központ

Egész napos baráti és családi napot szervez megalakulásának egy éves évfordulójára, a látogatóközpont.

Hajdú Marianna

Forrás: FMH-archív

Április 23-án minden az állatokról, a növényekről és a természetről szól majd.

A kitelepülő standoknál az együttműködő dunántúli szervezetek képviseltetik magukat, mint a Duna Ipoly Nemzeti Park, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Herman Ottó Intézet, a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont, a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatmentő Alapítvány, a Sóstó Látogatóközpont, a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark és az Apiterápiás Ház, akikkel – ahogy azt Csete Gábortól, a terület természetvédelmi vezetőjétől megtudtuk – nagyon jó és szoros kapcsolatot alakítottak ki az elmúlt egy évben.

A közreműködésükkel nagyon jó hangulatú, baráti és családi születésnapi programot terveznek, napközben előadásokkal és szakvezetett  körbejárással a központban, a bent lévő állatok bemutatásával, a standoknál játékokkal. Az év emlőséről a vakondról tart érdekes előadást a nap folyamánTakács András Attila és a vadvédelmi központ első évéről is sok mindent megtudhatunk.

Reggeltől madárgyűrűzésre is lesz lehetőség, ami erősen időjárásfüggő a természetvédelmi vezető szerint, aki a feol.hu-nak elárulta, már megrendelte a jó időt a jövő hétvégére.

A sóstói vadasparkba látogatóknak a program mellett érdemes lesz a sóstói tanösvény is meglátogatni, és azt tavaszi pompájában megcsodálni.
A szervezők felhívják a látogatók figyelmét, hogy a vadvédelmi központ területére, továbbra sem engedélyezett háziállatot bevinni.
A hivatalos megnyitó reggel 9:30-kor kezdődik. A programok egészen délután 16:00 óráig tartanak majd, sok csodálatos állattal, bemutatókkal, beszélgetéssel és még több élménnyel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában