A jó cél érdekében (is)

2023.04.04. 15:39

Egymásért lüktet a Sárkányszív - a kórház futócsapatának szurkolhatunk

Közösségi oldalán számol be arról a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, hogy szerveződött egy futóközösség, kiknek az idei Ultrabalatonon szurkolhatunk, ráadásul nemes cél (is) vezérli őket.

HBL

Nem csak a munkahelyen sikeresek ők együtt.

Fotó: Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Mint írják, a Sárkányszív csapata a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II-es Belgyógyászatát képviseli időről-időre a futóversenyeken. Idén indulnak az Ultrabalatonon is, ahol május 5-én próbára teszik magukat, tizenhárom fővel. 

Koncz Klára csapatkapitány a bejegyzésben elárulta: - A csapatlétszám mindig változik, de ami a közös bennünk a gyógyítás szeretetén kívül az a mozgás szeretete és a közösségi élmény. Idén pedig, mivel lehetőséget adtak a szervezők a nagyobb létszámú csapatoknak is, beneveztünk az Ultrabalatonra is. Boldogok vagyunk, hogy sikerült összeszervezni a csapatot és nagy várakozással nézünk elébe. 

Elmondta továbbá, nem csak ez az egy megmérettetés vár rájuk, az idén is indulnak ugyanis a VIII. Cerbona félmaratonon, ott 3 fős csapatokban futnak 21 km-t, tehát egy félmaratont. Sikerült négy csapatot szervezni.

S mi a már korábban említett nemes cél? Erről így nyilatkozott: - Bekerültünk a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity Programjába. Az ennek kapcsán összegyűlt felajánlásokból befolyt összeget jelenleg egészségügyi intézmények, kórházak kapják meg. Az időmérő chip-pek letéti díját tudják a résztvevők jótékony célra felajánlani! Ezt kiegészítve a cég még egy nagyobb összeget hozzátesz. A beszavazáshoz a feltételeket teljesítettük, így kerültünk be a hatba, innentől három intézmény lesz kiválasztva szavazás útján. Amennyiben a támogatást elnyerjük, úgy az egyik részlegünket (C1) szeretnénk felújítani, célunk, hogy felzárkózzunk a 21. századi kórházi munkahelyi igényekhez. Például egyebek mellett nagy hasznát vennénk több állítható magasságú asztalnak is, ezzel is csökkenthetnénk a gerinc- és ízületi panaszokból adódó kieső munkaórákat. A részleg modernizálása régi álmunk, talán most sikerülhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában