Emberségből jelesre vizsgáztak a fiatalok

2023.04.21. 11:30

Csak arra emlékszik, hogy fekszik a vonat padlóján: két fiatal mentette meg az elájult fehérvári hölgyet

A székesfehérvári Gál Tina elvesztette az eszméletét a Budapestről Fehérvárra tartó vonaton. Egy fiatal nő és egy fiatal férfi azonnal a segítségére sietett, végig fogták a kezét, vizezték az arcát, amíg a vonat beért az állomásra. Tina nem tudja a nevüket, de végtelen hálát érez, hogy így, ismeretlenül is segítettek neki. Úgy érzi, megmentették az életét.

Házi Péter

Egyszercsak elájult a fehérvári hölgy, ketten is a segítségére siettek

Forrás: Shutterstock

- Soha nem gondoltam volna, hogy rosszul leszek a vonaton, de azt sem, hogy ennyi segítőkész ember van! Budapestről tartottam haza a vonattal és egyszercsak éreztem, hogy nagyon nem vagyok jól, szédültem és homályosan láttam. El szerettem volna menni a mosdóba, de nem találtam, elkezdett zúgni a fülem, aztán minden elhomályosodott – emlékezett vissza az esetre a feolnak Gál Tina, aki aztán arra tért valamelyest magához, hogy a vonat padlóján fekszik.  

- Stagnált leukémiás IGA hiányos beteg vagyok. És sajnos egy nagyon erős durva pánikrohamom lett, és elvesztettem az eszméletemet. Egy fiatalember és egy fiatal hölgy azonnal jöttek segíteni. Amíg nem értünk be a fehérvári állomásra, addig fogták a kezemet és vizezték az arcomat, segítettek, hogyan vegyek levegőt, végig beszéltek hozzám. Nagyon hálás vagyok nekik, így ismeretlenül is, hogy ilyen segítőkészek és emberségesek voltak. Szeretném ezt így is megköszönni! Viszont egyben nagyon szégyellem is, hogy ez történt – mondta kérdésünkre a székesfehérvári hölgy.

Aztán amikor a vonat beérkezett, nagyon hamar jöttek a metők, és a vonat kalauza is nagyon emberséges és segítőkész volt. Tina úgy emlékszik vissza, hogy a kórház sürgősségi osztályán is rengeteg ember volt, amikor a mentőautó beért vele, mégis nagyon kedves volt vele mindenki.

- Valaki még a vonaton a kezembe tett egy piros kis követ, egy ásványt. Nem tudom, ki volt, csak jóval később vettem észre, hogy azt szorítom. Talán ez is segített abban, hogy megmenekültem?  - tette fel a kérdést a hölgy, aki szerencsére már jól van. És nagyon hálás mindenkinek! 

Tina kezébe valaki ezt a kis követ nyomta, amikor rosszul lett a vonaton. Keresi azt, akitől kapta
Fotó: Gál Tina

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában