A nyakörv már meg van, a tetem azonban még mindig nincs.

2023.04.15. 18:22

„Börtönt az állatkínzónak!” – felháborodott az internet népe a svájci farkas kilövésé miatt

Ahogy arról korábban beszámoltunk feltehetőleg egy Nyíregyházán élő, de Borsodban is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az, aki lelőtte a Svájcból egészen hazánkig vándorló farkast.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A boon.hu információi szerint a rendőrség már házkutatást is tartott a férfi ingatlanában és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak, ám a farkas tetemét még mindig keresik. A M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott és onnan elindult farkas vándorlását rengeteg ember követte nyomon a hírportálok beszámolói által, így nem csoda, hogy hatalmas felháborodást keltett az állat lelövése a közösségi médiában, köztük helyi internetes csoportokban is. Számos hozzászólás, illetve bejegyzés született, amelyekben többen azt taglalják, hogy mennyire szégyellik és sajnálják, hogy ezt pont Magyarországon tette valaki.

– Tiltsák ki a vadásztársaságból! Ilyen csak Magyarországon történhet. Börtönt az állatkínzónak – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások árasztották el az internetet az elmúlt napokban a kilőtt svájci farkas híre kapcsán. Sőt ennél még cifrább megfogalmazásokkal is találkozhatnak azok, akik beleolvasnak egy-egy erről szóló cikk alatt található hozzászólásokba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában