Ma van az utolsó lehetőség

2023.04.18. 11:32

Aranyos Ezerjók és társaik a móri borversenyen

Ebben az évben április 28-án lesz a Móri Borvidék borosgazdáinak hagyományos Szent György napi borversenye az Erzsébet téri Művelődési Házban. A megmérettetésen sokan terveznek indulni, de ehhez fontos tudni, hogy a minták leadási határideje véget ér.

Palocsai Jenő

Felsorakoztatják a legjobb borokat a Móri borvidéken. A seregszemlén a nagyobb pincék éppúgy megjelennek, mint a kisebb, akár háztájiban szorgoskodó gazdák

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Frey Szabolcs hegybíró közleményében arra hívta fel a gazdák figyelmét, hogy nevezni csak a nevezési lap kitöltésével lehet, és ezt a dokumentumot el is kell juttatni a hegyközség részére a [email protected] címre április 18-ig. Fontos, hogy a nevezésnek nem feltétele az adott borminta valamely helyi borversenyen történt előzetes megmérettetése, illetve az ott elért eredmény.

Az egyenként három palackból álló minták leadása április 25-én kedden délelőtt 9-12, délután 13-16 óra között lehetséges az Erzsébet téri Művelődési Házban. A borverseny eredményhirdetése április 28-án, pénteken 18 órakor lesz és ezt követően 21 óráig lesz lehetőség a versenyborok kóstolására.

-Annak érdekében, hogy a díjfelajánlásokat kellő megtiszteltetéssel viszonozzuk a személyesen jelenlévő szponzorok felé, felhívjuk minden nevező figyelmét, hogy tárgyjutalmat csak annak áll módunkban átadni, aki személyesen vagy megbízottja révén képviselteti magát a díjkiosztó ünnepségen, figyelmezteti a hegyközségi vezetője a gazdákat.

Nem csak tárgyjutalom és oklevél jár a jobbaknak. A borversenyen eredményesen szereplő termelők részt vehetnek a május 20-án a Lamberg-kastély könyvtárában zajló Mór Százszorszép Ezerjó sétálókóstolón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában