Ön mire költené a nyereményét?

2023.04.07. 08:00

A lottó legjei, avagy ezeket a számokat érdemes ikszelnie a 4 milliárdért

Tudja-e, hogy melyek azok a számok, melyeket a leggyakrabban húzták az elmúlt évtizedekben? És hogy mik a lottórekordok? Továbbra sincs gazdája az Ötöslottó fődíjának, és már 4 milliárd forint a tét.

HBL

Lottóláz

Fotó: Csapó Balázs

Immáron 23 hete nem született telitalálatos az Ötöslottón, a szombati sorsoláson így már 4 milliárd forint a tét. Az eddigi legnagyobb főnyereményt, 39 hét halmozódás után, 2020. március 28-án vitte el egy szerencsés nyertes. Az akkori összeg közel 6,5 milliárd forint volt, amelyet a 20, 33, 39, 50, 64-es számok beikszelésével lehetett megnyerni.

4, 15, 46, 49, 59. Ezek azok a számok, amivel minden idők második legnagyobb hazai ötöslottó-nyereményét besöpörték. Ez 2003-ban történt, és 5 milliárd 92 millió 890 ezer 758 forintot  vihetett haza a szerencsés nyertes. 

A mostani nyeremény is toplistás, bekerült minden idők 5 legnagyobb ötöslottó-főnyereménye közé. 

A legelsőt 2017 óta már letaszította a trónról a tavalyi rekordösszeg Fotós: FMH-archív

Legek és érdekességek

A lottó 60. születésnapja alkalmából közölt a Hírlap cikket 2017-ben, melyben sorra vették az elmúlt évtizedek legjeit. Ebben a cikkben olvashatjuk például, hogy volt olyan, aki ugyanazzal az öt számmal kétszer is nyert, ugyanakkor. Két alapjátékkal játszott ugyanis, és a két szelvény mindegyikén ugyanazt az öt számot jelölte be. A boldog kétszeres nyertes egy bányász 16 éves leánya, Kovács Ildikó volt, aki a telitalálatosokra jutó nyereményalap-hányadból több mint egymillió forintot nyert. Sőt! Egyes városi legendák szerint a hölgy először elment a lottózóba, de mivel később nem találta az igazoló szelvényt, ezért a biztonság kedvéért újra játszott. Lehet, hogy nem bánta meg! 

A legelső telitalálatos nyertes egyébként özvegy Ring Sándorné 66 éves asszony volt, aki a 23, 26, 33 és 37 éves gyermekei, illetve saját életkorát játszotta meg, és ezt fortuna 855 ezer forinttal honorálta. Az első milliárdosra 1999-ig kellett várni, nyereménye 1.059.489.762. forint volt.

Mi mire költenénk? (ha egyáltalán lottóznánk)

Gyors kutatást tartva a szerkesztőségben, arra kértem kollégáimat, álmodozzanak egy kicsit, ők mire költenék az álomnyereményt? 

 

Volt, aki két álmát is tető alá hozná, de ábrándozás közben rájött, egyszerre még 4 milliárdból sem tudna két életet élni. De mivel nem lottózik, "szerencsére" nem kell választania sem. "Először is elmennék egy körútra Skóciába, Írországba és Izlandra. Ezek után vásárolnék egy hatalmas erdős területet, kis tóval, házzal és kialakítanék egy kutyanapközit. Meg egy tanyát is vennék" - mondta a nyilatkozóm. 

 

"Vennék egy panorámás telket, ami a Velencei-tóra néz és oda építkeznék. Vásárolnék új autót magamnak és a családnak, és vállalkozásokat indítanék" - fogalmazott valaki más. 

 

Ha már elvonulás, egy kollégám meg sem állna a jeges fjordokig: "Ha nyernék a lottón, építenék egy nagy rönkházat egy skandináv országban, filmstúdiót alapítanék és felkarolnám a tehetséges művészeket. Egy részét odaadnám a szüleimnek, testvéreimnek, én pedig egész nap zenét írnék egy szobában, melynek ablaka egy fjordra néz"

 

És még egy ábránd álljon itt: "Elképzelni is nehéz, mekkora pénzösszegről van szó. Ami viszont biztos: nagyon sokat utaznék a nyereményből, valamint egy házat/lakást is vásárolnék a családnak, az mindig jó befektetés. Egy részéből – bármennyire közhelyesnek is tűnik – adakoznék több szervezetnek is, illetve a spórolás sem maradna el. Nem költök sokat magamra, szóval ha szükség lenne egy nagyobb összegre, legalább biztosan lenne mihez nyúlni."

Ezekkel a számokkal nyerhet!

Ugyanebben a 2017-es cikkben írtuk meg a "varázsszámokat" is, és most újra eláruljuk, bár azóta már történtek változások. "Az elmúlt 60 év legritkábban kisorsolt 5 száma: 5, 48, 63, 87, 88. Az elmúlt 60 év leggyakrabban kisorsolt 5 száma pedig: 3, 29, 66, 75, 77 " - írtuk akkor.

A Szerencsejáték Zrt. mai közleménye szerint az elmúlt 6 év kevert ezen a fenti adaton, ugyanis az Ötöslottón legtöbbet kihúzott öt - holtverseny miatt – plusz egy szám, amelyek több, mint 200 alkalommal szerepeltek az: 1, 3, 15, 29, 42 és a 75.

Ugyancsak itt olvasható, hogy a játék indulása óta 410 alkalommal összesen 501 darab telitalálatos született, azaz többször is előfordult, hogy a fődíjon osztozni kellett. Legutóbb tavaly a 42. héten, amikor 2 nyertes osztozott a közel 1,5 milliárd forintos jackpoton.

Fogadási határidő: szombat 17:30. Amennyiben a sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában