Megemlékezés

2023.03.12. 19:57

Ünneplőbe öltözik ismét a martonvásáriak szíve (Videó)

A martonvásáriak, megyénk más településihez hasonlóan megemlékeznek a márciusi ifjak tetteiről március 15-én, 10 órakor. Szerdán már 175 éve annak, hogy történelmünk egyik legfényesebb pillanatát, óráit, napjait élte át az ország, Petőfi, Jókai, Vasvári és társai haza iránti szeretetének köszönhetően.

Kecskés Zoltán

Tavaly így lobogtak a nemzet színei az Emlékezés terén.

Forrás: Önkormányzat

Tessely Zoltán a tavalyi ünnepségen elhangzott mondatait idézve öltöztethethetik fel szívüket az itt lakók a jeles ünnepre: – Megtörhetetlen az a nép, amely a múlt súlya alatt és a rosszakarói ellenére is megőrzi az emlékezés képességét. Megtörhetetlen az a nép, amely emlékeivel úgy képes megszentelni az időt és teret, hogy az a túlerővel szemben mindig győzelemre segítse őt a jövőért folytatott küzdelemben. A magyarság egy ilyen nép és 1848. március 15-e egy ilyen emlékezésre szólít bennünket. 

Az idei városi megemlékezésen beszédet mond Vitéz Győrffy-Villám András dandártábornok, a Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, majd a Beethoven Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorát láthatják a tisztelt egybegyűltek. Közreműködik a Szent László Huszár Egyesület és Martonvásári Fúvószenei Egyesület.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában