Az iskola ünnepe

2023.03.06. 14:30

Tanulmányi versenyek és izgalmas programok várják a vasváris diákokat

A szokásoktól eltérően ezúttal hétfőn reggel nem a tankönyvek, a házi feladatok és az írásbeli feleletek kapták a főszerepet a Vasvári Pál Általános Iskolában, ugyanis különleges napok, sőt, hetek állnak a diákok előtt: hivatalosan is elkezdődött a „Vasvári-Hét”.

Héjj Vivien

Hivatalosan is elkezdődött az idén több mint két hétig tartó, színes programokat ígérő " Vasvári Hét"

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egyenruhába öltözött huszárok sorakoztak a György Oszkár téri iskola első emeletén, ahol ünnepélyes keretek között nyitotta meg az intézmény igazgatója és önkormányzati képviselője a már hagyományosnak számító „Vasvári-Hét” elnevezésű iskolai rendezvénysorozatot, mely idén egy helyett csaknem kettő és fél hétig tart majd.

A diákok énekes-verses műsora után Laczkó Gábor, az iskola igazgatója felelevenítette az intézmény névadójának élettörténetét. Elhangzott, Vasvári Pál egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluban látta meg a napvilágot 1826-ban. Később Böszörménybe költözött családjával, tehetsége már fiatalon szembetűnő volt, tanulmányait a nagykárolyi piarista gimnáziumban végezte, ahonnan egyenes út vezetett a fővárosi egyetemere. A kiváló történész, a márciusi ifjak vezéralakja nemcsak szavakkal hirdette a szabadság eszméjét, hanem tetteivel is.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A színes programokkal teli hetet hivatalosan Viza Attila önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki köszöntőjében arról beszélt, Vasvári neve kötelez: az ide járó gyerekek jó példát kapnak a hazaszeretetről, a hősiességről és a közéleti szerepvállalásról.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elkövetkező több mint két hétben számos izgalmas program várja a vasvárisokat. Lesz egyebek mellett szavalóverseny, Vasvári Pál életét és korát feldolgozó történelemverseny, majd március 17-én a Vasváris Gála teszi teljessé a programsorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában