Versenykiírás

2023.03.29. 16:00

Tabajdon idén is várják a szavalókat és a krémeseket!

Néhány évvel ezelőtt vetődött fel az ötlet Tabajdon, hogy a szavalóversenyt kössék össze házikrémes sütő versennyel, hogy arra az időre, amíg a résztvevők és a nézők a zsűri értékelésére várnak, a beszélgetés mellé legyen sütemény is!

Borsányi Bea

A kép egy korábbi szavalóversenyen készült

Fotó: Mészöly Dezső Művelődési Központ

- A szavalóversenyt kifejezetten a 60 év felettieknek hirdettük meg, a krémes sütő verseny egy évvel később indult. Kimondottan hagyományos, házi krémeseket vártunk. Első évben csak Tabajdról érkeztek sütemények, később már a környező településekről is jöttek – mesélte Vancsóné Dancsi Szilvia, művelődésszervező, a tabajdi Mészöly Dezső Művelődési Központ munkatársa. 

A sütemény sütés népszerűsége az évek alatt lekörözte a szavalóversenyét, úgy is fogalmazhatnánk, kiderült, hogy a hatvanas korosztály a konyhában szívesebben mutatja meg magát, mint a színpadon. Emiatt néhány éve már két kategóriában kellett kiírni a versenyt, mert a hagyományos házi krémes mellett az egyéb jellegű krémesek is - pl. ekler fánk – megjelentek. A süteménysütő verseny népszerűsége a jelentkezők növekvő számában is megmutatkozik, tavaly közel 15 krémes került a zsűritagok elé. 

A versmondó és a krémes sütő versenyre április 15-én kerül sor. Előzetesen csak a szavalni szándékozóknak kell jelentkezniük, a süteményeket a verseny napján 13.30 és 14.30 óra között kell bevinni a művelődési házba, nevezni minimum 6 darab krémessel lehet. A zsűrizés még a szavalóverseny megkezdése előtt megtörténik, hogy aztán bárki kedvére fogyaszthasson belőlük.  

A tavalyi krémesek a zsűriasztalon
Fotós: Mészöly Dezső Művelődési Központ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában