Közlekedés

2023.03.07. 14:00

Mindkét irányban három sávos lesz az M7-es Székesfehérvárig

Habár a bővítés pontos időpontját még nem tudni, az M7-es autópálya Budapest és Székesfehérvár között 2-x3 sávosra bővül. Ez nyilván terelésekkel is jár majd, de a bővítés után talán balesetből is kevesebb lesz a sztrádán.

Házi Péter

Illusztráció!

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A legutóbbi közutas napon is szóba került az M7-es autópálya bővítésének témája. Amint ugyanis Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér vármegyei területi igazgatója, egyben a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke kiemelte, 2022 őszén több mint 1200 kilométernyi gyorsforgalmi út üzemeltetését és fejlesztését vette át a Magyar Közúttól az MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) Ennek a szervezetnek lesz a feladata a már említett bővítés.  Molnár István előadásából az is kiderült, hogy már elkészültek a kiviteli tervek az M1-es autópálya M0-s és Bicske közötti szakaszának 2x3 sávosra bővítése kapcsán. Az autópálya Bicske és az országhatár közötti szakaszának bővítését pedig ezt követően, további ütemekben végzi majd el az MKIF Zrt. A Bicske és Tatabánya közötti szakasz építési engedéllyel is rendelkezik és a közeljövőben meg is kezdődik a bővítés. 
Ami pedig az M7-es autópályát illeti, annak jobb oldali (tehát a Balaton felé vezető) oldala az M0-ás és a Balatonvilágosi csomópont között teljes hosszban három sávosra bővül, a bal pályán pedig Balatonvilágos és Székesfehérvár között építik három sávosra az autópályát. (Innen Budapest felé pedig gyakorlatilag már kész a három sáv.)

Írásban megkerestük az MKIF Zrt-t, arról érdeklődve, van- már konkrét dátuma az építkezésnek, bővítésnek. Ha a választ megkapjuk, természetesen a részleteket is megírjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában