Jubileum

2023.03.06. 11:15

Mesevilág tizedszer, tíztől tízig Zámolyon

Idén tíz éves a zámolyi Meseidő, amely április 15-én jubilál. Nem kötelező az ottalvás, de a gyerekek többsége alig várja!

Borsányi Bea

A mesélős fotelbe gyerekek is szívesen ülnek, hogy mesét olvassanak

Fotó: Szabó István

Az első alkalommal 2012-ben megrendezett Meseidőt – amely csak a covid idején maradt el - az induláskor kifejezetten gyerekeknek szánták, de az évek folyamán a falu közösségeinek közös programjává nőtte ki magát. Ma már jelen vannak Zámoly intézményei, civil szervezetei - gyerekek és felnőttek egyaránt -, akik nem csak mesékkel töltik ki a szombat délelőtt kezdődő és vasárnap délelőttig tartó időszakot, de számos egyéb programra is sort kerítenek. A középpontban persze továbbra is a mese, a meseolvasás áll, így idén is várják azokat a vállalkozó kedvű felnőtteket és gyerekeket, akik a Csoóri Sándor Művelődési Ház színpadán felállított fotelbe ülve szívesen mesélnek az egybegyűlteknek. 

A 24 órás program részletei még alakulóban vannak, de a tervek szerint szombat délután két, vendégként érkező bábaszínház előadására is sor kerül, lesz csillámtetkó és persze a várcsata sem marad el! Az ingyenes eseményre nem csak zámolyiakat várnak.

Tavaly szombat délutánra zsúfolásig megtelt a színházterem a művelődési házban
Fotós: Szabó István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában