Bevásárlóközpont épül

2023.03.01. 15:00

Kőhalmok a fehérvári Jancsárkert piac helyén - így áll az építkezés

Javában haladnak a munkálatok a volt Jancsár piac környékén. A tervek szerint idén őszre készül el az áruházkomplexum: piaccal, pékséggel, bevásárló központtal.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Hol piac állott, most kőhalom – ám hamarosan egy komplex bevásárlóközpont épül a Palotaváros szélén, a volt Jancsár piac területén Székesfehérváron. Ahogy azt 2022 őszén bejelentették, méreteiben és beruházás szempontjából is jelentős áruház épül itt. A közel másfél milliárd forintos beruházásnak köszönhetően új, modern helyszínt kap a környékbeli őstermelőknek és kézműveseknek helyet adó Jancsárkert piac, továbbá egy EcoFamily és egy pékség is működik majd az áruházban. A tervek szerint idén őszre fejeződik be az építkezés. A piac az építkezés ideje alatt is működik, pár méterre eredeti helyétől, átmeneti jelleggel. A vásárlók pillanatok alatt átszoktak az új helyre, ahol a korábbi időszakban megszokott vásárlószám – közel 1700 fő – fordul meg egy-egy alkalommal.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában