Közlekedés

2023.03.08. 16:30

Fordított világ Velencén

Szemfüles lakó vett észre nemrégiben egy nem létező KRESZ-táblát Velencén. Amikor erre felhívta a figyelmet, valaki gyorsan cselekedett is. Visszafordította a fejjel lefelé lévő táblát és a világ a helyére került. S talán ezzel balesetveszélyes helyzeteket is sikerült elkerülni.

S. Töttő Rita

A még rosszul kihelyezett tábla Velencén

Fotó: Kárpáti Miklós

Az autósok zöme rutinból vezet azokon az utakon, amelyeket évek, évtizedek óta használ. Éppen ezért senki sem tudhatja, mióta lehetett fejjel lefelé az egyik KRESZ tábla Újtelepen, a Fecske utca Iskola utca felőli szakaszán, ahol gyakorlatilag egyetlen autó éppen hogy csak elfér. Ezért is volt szükség arra, hogy tábla szabályozza, melyik irányból érkező autónak van elsőbbsége ráhajtáskor. Mert ha egyszerre érkezik két szembejövő, akkor ott bizony valakinek vissza kell tolatnia.

Az út másik oldalán a köralakú tábla is mutatja az elsőbbséget
Fotós: S. Töttő RIta / Fejér Megyei Hírlap

Kárpáti Miklós vette észre, hogy a szögletes tábla fejreállítva került a helyére, ami egy tükröződő világban talán értelmezhető jelzés lehetne. De a valóságban nem az.  

Ahogy ezt szóvá tette a közösségi oldalon a szemfüles autós, rá két napra valaki szó és magyarázkodás nélkül leszerelte és megfordította a táblát a kereszteződésben. Így pedig mára egy, a valóságot tükröző és értelmezhető helyzettel találkozhat az arra járó. 

Pár nappal később valaki megfordította a táblát
Fotós: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

„Lehetne most itt emlegetni a "nyivánosság erejét" és hasonló bölcselkedő badarságokat, de minek? Egyszerűbb megköszönni annak az ismeretlennek, aki néhány kézmozdulattal érvényt szerzett a KRESZ-nek - egyúttal valamivel kevésbé balesetveszélyessé tette ezt a kereszteződést.” – írta Kárpáti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában