A hűség mintaképe

2023.03.01. 20:00

Elismerés a köz szolgálatáért – Róth Ferenc postást köszöntötték

Immáron több mint fél évszázada rója Fehérvár útjait Róth Ferenc – manapság már háromkerekű elektromos járművével –, hogy a nyugdíj és a legfontosabb hírek célba érjenek. Ennek apropójából köszöntötte szerdán a városházán Cser-Palkovics András polgármester a 66 éves kézbesítőt, Mészáros Attila és Lehrner Zsolt alpolgármester, illetve Brájer Éva képviselő társaságában.

Kecskés Zoltán

Cser-Palkovics András a köszöntés során adta át a Polgármesteri Elismerő Érmet Róth Ferenc postásnak.

Fotó: Fehér Gábor

Róth Ferenc – akit a munkahelyén mindenki csak Ferikének szólít – jó egészségnek örvend és szívesen beszélgetett, sztorizgatott a köszöntőkkel. Arról mesélt, hogy a postás hivatás egyik legnagyobb szépsége, hogy alapvetően emberi történetekről, kapcsolatokról, találkozásokról szól. Mint mondta, a szeretet, amit nap mint nap kap az emberektől az végigsegítette ezen a hosszú úton, hozzátéve, hogy hiába nyugdíjas, amíg az egészsége engedi, addig ő továbbra is  szívvel-lélekkel teszi a dolgát, ahogy az elmúlt 50 évben.

Cser-Palkovics András Polgármesteri Elismerő Érem átadásával mondott köszönetet a város egésze nevében a több évtizedes munkájáért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában