Frissen Fejérből

2023.03.22. 19:27

A törvényszékhez fordultak a nádasdladányi adótorony megépítését ellenzők

A keddi napon eldőlt: a törvényszék elé kerül a népszavazás kezdeményezése és annak megtartása.

Hajdú Marianna

Forrás: Nagy Norbert / FMH-archív

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a februári önkormányzati szavazás után az adótorony megépítésének ellenzői a képviselő-testület tájképvédelemről szóló módosítását követő napon népszavazás kiírására szóló kezdeményezést adtak be a Helyi Választási Bizottsághoz, melynek kérdése az volt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Nádasdladány Község belterületén és külterületén távközlési antennatorony épülhessen?"

A hivatalos oldalon március 7-én közzétett bizottsági határozat státusza elutasított, azaz a helyi népszavazásra javasolt kérdés hitelesítését megtagadták. A másik félnek felülvizsgálati kérelem benyújtására volt lehetősége, melynek határideje március 22., 16.00 óra volt. 

A fejleményekről a település vezetőjét kérdeztük. Varga Tünde polgármestertől megtudtuk, hogy a felülvizsgálati kérelem beérkezett a bizottsághoz, erre öt napon belül kell kifogásaikat a törvényszék felé benyújtani, ami már az a szint, ahol mindkét félnek rendelkeznie kell jogi képviselettel. A település vezetője hozzátette: időközben egy közérdekű adatigénylésnek minősülő kérdés is érkezett hozzájuk az adótorony megépítését ellenzők részéről március 15-én, ami így szól: "Mivel a népszavazásra feltett kérdés hitelesítését megtagadták, ezért mikor veszik fel a kivitelezővel a kapcsolatot az adótorony új helyszínének kijelölése miatt a lakosság kérésének eleget téve?"

A polgármester elmondta, hogy választ még nem adtak a kérdezőknek, de erre összesen 15 nap áll a rendelkezésükre, így március 30-ig van idejük ezt megtenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában