Adótorony

2023.03.07. 18:55

Megérkezett a nádasdladányi bizottság válasza a kezdeményezésre

A februári önkormányzati szavazást követően az adótorony megépítésének ellenzői nem teketóriáztak sokáig: másnap a képviselők elé álltak kezdeményezésükkel.

Hajdú Marianna

Megérkezett a Helyi Választási Bizottság határozata a népszavazás kezdeményezésére

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A két évvel korábban elkezdett építkezést az adótorony létesítésének ellenzői megcsáklyázták és a kivitelezés meg is rekedt azon nyomban. Akkori ellenvetésüket arra alapozták, hogy a torony tájképvédelem alatt álló területen épül. Petíciójuknak helyt adtak, az alap betonszerkezetén már nem épült tovább semmi. 

Némi idő elteltével ez a probléma is orvosolva lett. A február 6-án tartott nyilvános ülésen a képviselő-testület megszavazta a tájképvédelemről szóló módosítást, így már nem lehetett akadálya az építkezés folytatásának. Ám ezt nem hagyták annyiban és másnap reggel Kocsis Máté az ellenzők képviseletében beadta kezdeményezésüket a Helyi Választási Bizottságnak népszavazás kiírására, melynek kérdése:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy Nádasdladány Község belterületén és külterületén távközlési antennatorony épülhessen?”

bizottságnak 30 napja volt határozatot hozni, amit március 7-én tettek közzé a település hivatalos oldalán. A bizottság válaszában a helyi népszavazásra javasolt kérdés hitelesítését megtagadta.

A másik fél felülvizsgálati kérelmet nyújthat be legkésőbb március 22. 16.00 óráig a Helyi Választási Bizottsághoz.

A Nádasdladányi Helyi Választási Bizottság határozatának teljes változata:

http://www.nadasdladany.hu/upl/file/1-2023_%20(III_%2007_)%20HVB%20hat%C3%A1rozat.pdf

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában